today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ε.Τσακαλώτος: Μη διανοηθεί ο κ. Σταϊκούρας μη καταβολή δώρου Πάσχα

«Ο κ. Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι “αξιολογείται” η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι “αξιολογείται” και ο ίδιος».

Σχετικά με την αναφορά του κ. Σταϊκούρα ότι «δεν μπορεί να δεχθεί μια κριτική» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι «αυτό θα ήταν δικό του πρόβλημα αν ιδιώτευε. Όμως είναι υπουργός Οικονομικών […] Οφείλει να σταματήσει να εστιάζει στο παρελθόν», είπε, τονίζοντας ότι «ο κόσμος ξέρει ποιες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα, ποιες μας έκαναν ουραγό της Ευρώπης, ποιες έφεραν τα μνημόνια και ποια μας έβγαλε από αυτά». «Ας αναλογιστεί γιατί τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαν και τόσο καλά στη δική του θητεία, για την ατολμία της δικής του κυβέρνησης, αλλά και του Eurogroup που συμμετέχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως όταν ο υπουργός «αρνείται να ακούσει ότι πρέπει να καταβάλει το σύνολο του μισθού των εργαζομένων, να λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να νομοθετήσει για ακύρωση των απολύσεων που έχουν ήδη συμβεί, μεταθέτει ένα δικό του πρόβλημα σε πρόβλημα των εργαζομένων, των επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρης της οικονομίας».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με το εξής σχόλιο: «Μετά τις δηλώσεις βουλευτή της ΝΔ ότι “ευχαριστούμε τον Ερντογάν γιατί έδωσε ευκαιρία στον Μητσοτάκη να δείξει το μέταλλό του”, έρχεται τώρα ο κ. Σταϊκούρας να μας πει ότι έστω και με τον κορονοϊό μειώσαμε το πλεόνασμα! Είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη στιγμή που και ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης είχαν δηλώσει ότι θα ζητήσουν μείωση του πλεονάσματος από το 2021».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ