today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Ρουμανία: Δωρεές εταιρειών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας

Εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικών δωρεών που θα διατεθούν στις επίσημες Αρχές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, υλοποιούν στη Ρουμανία εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, καλώντας και άλλες επιχειρήσεις και φορείς να ακολουθήσουν τα “βήματά” τους, που έχουν στόχο την στήριξη του συστήματος υγείας.

Η εταιρεία Profi θα διαθέσει 208.000 ευρώ για να εξοπλίσει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Ρουμανία με εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρή μορφή του Covid-19. Η Banca Transilvania, ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα δωρίσει 290.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού στα νοσοκομεία της χώρας.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Daruieste που -όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης- κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την κατασκευή του μεγαλύτερου παιδιατρικού ογκολογικού νοσοκομείου στη Ρουμανία από δημόσιες δωρεές, ανακοίνωσε ότι θα κατευθύνει όλα τα κεφάλαια που θα αντλήσει από τις δωρεές μέσω sms, στην απόκτηση εξοπλισμού προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ποσό 200.000 ευρώ θα δωρίσει το Ίδρυμα Globalworth στον ρουμανικό Ερυθρό Σταυρό για ιατρικό εξοπλισμό για το νοσοκομείο μολυσματικών ασθενειών «Matei Bals» στο Βουκουρέστι, μία από τις μεγαλύτερες μονάδες στη Ρουμανία όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Ο όμιλος OMV Petrom ανακοίνωσε δωρεά ύψους 1 εκ. ευρώ στον ρουμανικό Ερυθρό Σταυρό για την απόκτηση εξοπλισμού δοκιμών για τη γρήγορη διάγνωση λοιμώξεων του Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ