Το νέο Ford Kuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford

230
ΑΠΕ

Το νέο Ford Kuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford και χαρακτηρίζεται από «καθαρές» γραμμές με premium αναλογίες σε επίπεδο σχεδιασμού.

Το μοντέλο διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, ενώ η πλατφόρμα πάνω στην οποία είναι δομημένο το μοντέλο συμβάλλει στη μείωση του βάρους του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Kuga Titanium, το σπορ Kuga STLine και το πολυτελές Kuga Vignale είναι διαθέσιμα με μία προηγμένη σειρά υβριδικών συστημάτων κίνησης. Περιλαμβάνουν τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις Plug-In Hybrid , την έκδοση EcoBlue Hybrid (πετρελαιοκινητήρας 2.0L EcoBlue με 150 ίππους με ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια και αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt) και την έκδοση Hybrid (πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία που συνδυάζει βενζινοκινητήρα 2.5L, ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής που έχει εξελίξει η Ford).

Το νέο Ford Kuga είναι επίσης διαθέσιμο στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 2.0L EcoBlue και 1.5L EcoBlue, με απόδοση 190 και 120 ίππους, αλλά και σε εκείνη με τον καταξιωμένο 1.5L EcoBoost κινητήρα βενζίνης της Ford, σε εκδόσεις με 120 και 150 ίππους.

Σημειώνεται ότι το Kuga είναι το Νο1 σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη και το No3 μοντέλο της Ford στη «γηραιά ήπειρο» μετά τα Fiesta και Focus, ενώ το 2019 κέρδισε την εμπιστοσύνη 161.400 αγοραστών.