today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ρουμανία: Στα 184 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονωϊού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία αυξήθηκε σε 184, έπειτα από την καταγραφή 16 νέων κρουσμάτων. Οι 16 ασθενείς είναι ηλικίας από 21 έως 65 ετών, ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS).Από το σύνολο των 184 ασθενών, 16 έχουν αναρρώσει πλήρως και έχουν λάβει εξιτήριο. Οι δεκαπέντε νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα και ένας σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με την GCS, 3.282 άτομα σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε καραντίνα και υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό. Άλλα 16.610 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι και παρακολουθούνται ιατρικά.

Η GCS υπογραμμίζει ότι οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη μόνο τις πληροφορίες που επαληθεύονται από επίσημες πηγές. Επιπλέον, οι Ρουμάνοι στο εξωτερικό μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση του ιού στον αριθμό +4021.320.20.20.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγκατέστησε οκτώ σκηνές σε είκοσι νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων που εφαρμόζονται με στόχο την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού. Οι σκηνές, όπου οι επιστήμονες θα αναλύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν στηθεί σε νοσοκομεία μεγάλων πόλεων (Βουκουρέστι, Τιμισοάρα και Κλουζ – Ναπόκα κ.α). Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει, επίσης, ότι έχει τις δυνάμεις και τα μέσα να στηρίξει τις κεντρικές και τοπικές Αρχές σε ενέργειες με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και μπορεί να ενεργήσει, εάν χρειαστεί, με πρόσθετες δυνάμεις και μέσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ