today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Νίκη του Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία Ουάσινγκτον

Ο Τζο Μπάντεν κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία Ουάσινγκτον για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, σημειώνοντας ακόμη μία νίκη απέναντι στον βασικό του αντίπαλο Μπέρνι Σάντερς.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων στην πολιτεία Ουάσινγκτον, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και η εφημερίδα New York Times έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα: 37,9% για τον Μπάιντεν, διαφορά 1,5 μονάδας από τον ανεξάρτητο γερουσιαστή Σάντερς.

Πλέον ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να είναι το φαβορί για να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον Νοέμβριο θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία.

Σήμερα εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος στις πολιτείες Αριζόνα, Φλόριντα και Ιλινόις παρά την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, όπου επικρατεί σύγχυση για την υγειονομική ασφάλεια των εκλογικών κέντρων.

Οι προκριματικές εκλογές στο Οχάιο –που επίσης θα διεξάγονταν σήμερα–αναβλήθηκαν, αφού οι αρχές ζήτησαν την τελευταία στιγμή το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ