today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κορωνοϊός: Οι κινήσεις των μεγάλων εταιρειών

Οι μεγαλύτεροι έμποροι λιανικής σε όλες τις ΗΠΑ κλείνουν τα καταστήματά τους ή μειώνουν τις ώρες λειτουργίας για τον κορονοϊό.

Abercrombie & Fitch
Από την Κυριακή 15 Μαρτίου έως 28 Μαρτίου, η Abercrombie & Fitch σκοπεύει να κλείσει όλα τα καταστήματά της, εκτός της APAC. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
“Η απόφαση να κλείσουμε όλα τα καταστήματά μας έχει γίνει με επίκεντρο την ευημερία των συνεργατών μας, των πελατών μας, των συνεργατών μας και των κοινοτήτων μας και είναι σύμφωνη με τη δέσμευσή μας να είμαστε υπεύθυνοι”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Fran Horowitz.

American Dream
Το New Jersey megamall έκλεισε τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αυτή είναι η τελευταία πρόκληση για το megamall, το οποίο έχει αντιμετωπίσει πολλές αποτυχίες και αλλαγές.

Apple
Η εταιρεία Apple ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τιμ Κουκ.
“Θα κλείσουμε όλα τα καταστήματά μας λιανικής πώλησης εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου”, ανέφερε σε επιστολή του ο Κουκ, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.
“Σε όλα τα γραφεία μας παγκοσμίως, εκτός Κίνας, στρεφόμαστε στις ευέλικτες μορφές εργασίας”, πρόσθεσε εξηγώντας ότι “αυτό σημαίνει ότι τα μέλη των ομάδων μας θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, αν το επιτρέπει η δουλειά τους”.

Aritzia
Ο έμπορος λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης έκλεισε τα περισσότερα από 90 καταστήματα σε όλη τη Βόρεια Αμερική “μέχρι την επόμενη ειδοποίηση”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Away
Η Away κλείνει τα καταστήματά της για τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες .
Η εταιρεία ανέφερε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν, ενώ τα καταστήματα θα κλείσουν.

Buck Mason
Η εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων έκλεισε τα καταστήματά της τουλάχιστον μέχρι τις 19 Μαρτίου. Έχει 10 τοποθεσίες στις Η.Π.Α., σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Online θα λειτουργεί.

Columbia Sportswear
Η εταιρεία αθλητικών ειδών κλείνει όλα τα καταστήματά της σε όλη τη Βόρεια Αμερική τουλάχιστον μέχρι τις 27 Μαρτίου. Ο δικτυακός τόπος της εξακολουθεί να λειτουργεί. Η Columbia έχει 122 καταστήματα.

Everlane
Ο έμπορος λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης κλείνει έξι καταστήματα μέχρι τις 28 Μαρτίου, αλλά δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα πληρώσει τους υπαλλήλους των καταστημάτων κατά τη διάρκεια του κλεισίματος.

Gap
Η εταιρεία μειώνει τις ώρες των καταστημάτων στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Η Gap κλείνει πάνω από 100 επιλεγμένα καταστήματα, με βάση την καθοδήγηση των τοπικών αρχών

Glossier
Ο έμπορος λιανικής πώλησης καλλυντικών κλείνει όλα τα καταστήματα και διακόπτει τις λειτουργίες στο διαδίκτυο. Η Glossier έχει καταστήματα στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο και καθυστερεί το άνοιγμα μιας νέας τοποθεσίας στην Αριζόνα.

Levi Strauss & Co.
Η εταιρεία κλείνει προσωρινά τις εγκαταστάσεις στις Η.Π.Α. και στον Καναδά έως τουλάχιστον τις 27 Μαρτίου. Η Levi Strauss & Co δήλωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται

Nike
Η Nike κλείνει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έως τις 27 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να πληρώνονται πλήρως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η Nike διέθετε 384 καταστήματα λιανικής πώλησης στις Η.Π.Α..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ