today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Σλοβενία: Το 68% των πολιτών δεν θεωρεί απειλή τον κορωνοϊό

Σχεδόν επτά στους δέκα Σλοβένους δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα ευρήματα δημοσκόπησης που έγινε την περασμένη εβδομάδα (από τις 10 έως και τις 12 Μαρτίου) για λογαριασμό της εφημερίδας «Dnevnik» και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται σήμερα.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων αξιολόγησε τα μέτρα προστασίας που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση ως επαρκή. Ποσοστό άνω του 68% στο σύνολο των 700 ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν αισθάνεται απειλή από τον κορωνοϊό, «γεγονός που δείχνει ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν γνώριζε ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης», επισημαίνει η Dnevnik.

Την περασμένη εβδομάδα, λιγότερο από το 1/3 των ερωτηθέντων ανησυχούσε για το κορονοϊό. Τα 2/3 των ερωτηθέντων ήταν σύμφωνοι με τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία του πληθυσμού, ενώ το 10% τα χαρακτήρισε υπερβολικά. Το 1/5 των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή και χρειάζονται περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ