today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Δυο νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό σε Ζάκυνθο και Πτολεμαΐδα

Δυο νέοι θάνατοι στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό καθώς κατέληξαν δύο ασθενείς στη Ζάκυνθο και στην Πτολεμαΐδα.

Πρόκειται για έναν ασθενή 90 ετών, ο οποίος κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePresident νεκρός είναι και 67χρονος ασθενής στο Νοσοκομείο Ζακύνθου ο οποίος ήταν διασωληνωμένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης και είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κορωνοϊό SARS-CoV-2 ότι πρόκειται για 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί, και για 67χρονο Έλληνα πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Για την αντιμετώπιση καιν τον περιορισμό του κορωνοϊού η κυβέρνηση προχώρησε στην λήψη περαιτέρω μέτρων. Συγκεκριμένα η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα που αφορούν το κλείσιμο επιχειρήσεων όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  έδωσε μάλιστα  την γενική οδηγία σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης κοινού τα καταστήματα να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο προφύλαξης ώστε να μην δημιουργούνται ουρές άνω των πέντε (5) ατόμων.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε, χθες, ότι τα μέτρα επεκτείνονται για προληπτικούς λόγους και εξήγησε γιατί η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε επέκταση των ήδη αυστηρών μέτρων. Ο στόχος, όπως είπε, είναι να μην έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. «Δίνουμε τη μάχη με ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε τους λόγους που έκανε την επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα πιο αυστηρά μέτρα.

Ο ένας είναι ότι εμφανίστηκαν νέα κρούσματα σε νέες περιοχές της χώρας και ο άλλος ότι δυστυχώς δεν τηρούνται τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όσον αφορά τα περαιτέρω μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν να κάνουν με: κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός ντελίβερι και take away , βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής. Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ