today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Τουρισμού

Το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο των εξελίξεων που αφορούν στη διαχείριση του κορωνοϊού, βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρακολουθεί τις εξελίξεις, καταγράφει τα προβλήματα, ενημερώνει τους φορείς και επεξεργάζεται μέτρα και προτάσεις για τη στήριξη της ελληνικής αγοράς σε συντονισμό με τον ΕΟΤ, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την κεντρική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσεων για τον κορονοϊό, η οποία, πρώτον, ασχολείται με την έγκυρη ενημέρωση της τουριστικής αγοράς για τις εξελίξεις, δεύτερον, εκπονεί σχέδιο εσωτερικής οργάνωσης του υπουργείου για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, τρίτον, επεξεργάζεται δέσμη μέτρων για την τόνωση της αγοράς σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο (λαμβάνοντας υπόψη και προτάσεις φορέων όπως για παράδειγμα του ΣΕΤΕ), τέταρτον, σχεδιάζει πρόγραμμα προβολής και ανάδειξης της χώρας ως ασφαλούς προορισμού όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες, πέμπτον, εργάζεται για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στις διεθνείς αγορές και έκτον, υλοποιεί πρωτοβουλίες για την συντονισμένη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης δημιουργείται ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τουριστικών φορέων, επιχειρήσεων, και εκπροσώπων της αγοράς με το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να αντιμετωπίζονται θέματα που προκύπτουν.

Τηλέφωνα που εξυπηρετούν είναι :210-3736198 / 210 3736079 /210 3736308 / 210 3736170 / ή εναλλακτικά 210-3736390- 210-3736374/210-3736378/ 210-3736390

Τέλος στην ιστοσελίδα του υπουργείου είναι αναρτημένη ανακοίνωση με οδηγίες του ΕΟΔΥ προς όσους ταξιδεύουν:

http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/News/novel-coronavirus-covid-19-advice-for-travellers.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Τουρισμού, στο περιθώριο της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, είχε συνάντηση και συζήτηση για το θέμα του κορονοϊού, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, πάντα με επίκεντρο τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον ελληνικό τουρισμό.

Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΠΟΤ προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε να μετριάσει στο δυνατό της συνέπειες της κρίσης, αλλά κυρίως στο να προετοιμάσει την επόμενη μέρα.

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι ο συντονισμός των ενεργειών θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα, ενώ συμφώνησαν να είναι σε συχνή επικοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ