today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Αυστρία

Την μάχη με τον θάνατο έχασε σήμερα σε νοσοκομείο της Βιέννης, όπου νοσηλευόταν προσβεβλημένος με τον νέο κορωναϊό, ένας 69χρονος άνδρας, ο οποίος έπασχε από χρόνια νόσο και είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών, σήμερα το απόγευμα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία ανερχόταν σε 302, ενώ, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού απαγορεύονται από σήμερα οι επισκέψεις ασθενών στα δημοτικά νοσοκομεία της Βιέννης.

Επίσης, αναβάλλονται οι μη απολύτως αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομεία της Βιέννης, όπου αυτές περιορίζονται σε έναν απόλυτα χαμηλό αριθμό, για να προστατευτεί, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, το προσωπικό και να διατηρηθούν οι δυνατότητες στον κεντρικό τομέα της υγειονομικής φροντίδας των νοσοκομείων, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ επιβεβαίωσε το μεσημέρι την έντονη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, αναφέροντας ότι, ενώ χθες το πρωί καταγράφονταν 202 κρούσματα, σήμερα ο αριθμός τους έχει ανέλθει στα 302, και ότι, εάν αυτή η καμπύλη συνεχιστεί, τότε σε μία εβδομάδα οι αριθμοί θα είναι πάρα πολύ υψηλοί, γι’ αυτό και ο στόχος είναι να επιτευχθεί επιβράδυνση της εξάπλωσης.

Έπειτα από εντολή του υπουργού Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, αναστέλλονται από σήμερα προληπτικά και μέχρι τα τέλη Απριλίου οι άδειες όλων των 25.000 αστυνομικών στην Αυστρία, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα, εάν δεν επιτευχθεί μία εκτόνωση στην αύξηση των κρουσμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ