today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη

Η αεροπορική εταιρία KLM θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς το Μιλάνο, τη Βενετία και τη Νάπολη τις προσεχείς εβδομάδες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές αερογραμμές. Το ολλανδικό σκέλος του ομίλου Air France KLM ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις θα ανασταλούν έως τις 3 Απριλίου προς τα αεροδρόμια:

-Μάρκο Πόλο της Βενετίας
-Μαλπένσα
-Λινάτε του Μιλάνου
-Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης

Οι πτήσεις προς άλλους προορισμούς στην Ιταλία θα συνεχιστούν. Οι αερογραμμές της Λετονίας airBaltic περιορίζουν ακόμη περισσότερο τις πτήσεις τους και το προσωπικό τους, καθώς οι κρατήσεις μειώνονται σε μεγάλο βαθμό.
Οι αερογραμμές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ανήκει στο κράτος και απασχολεί 1.786 εργαζόμενους, ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν προσωρινά έως και κατά 250 τον αριθμό των υπαλλήλων.

Λόγω των έκτακτων γεγονότων, που έχουν προκύψει από την εξάπλωση του κορονοϊού, η Lufthansa ανακοινώνει ένα νέο, μειωμένο πρόγραμμα για τις αεροπορικές της για το διάστημα 29 Μαρτίου έως 24 Απριλίου.
Οι ακυρώσεις πτήσεων θα εφαρμοστούν διαδοχικά στα συστήματα κρατήσεων και οι επιβάτες, που πλήττονται από αυτές, θα ενημερωθούν για τις αλλαγές και τις επιλογές επανέκδοσης από σήμερα. Σε όλες τις αεροπορικές του Ομίλου θα ακυρωθούν συνολικά 23.000 πτήσεις, ενώ αναμένονται περαιτέρω ακυρώσεις και τις επόμενες εβδομάδες. Η προσαρμογή του προγράμματος για το διάστημα μετά τις 25 Απριλίου θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot αναστέλλει από τις 13 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου τις πτήσεις που πραγματοποιεί σε μερικές πόλεις της:
-Ισπανίας
-Γαλλίας
-Γερμανίας
-Ιταλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ