Λ.Αυγενάκης: Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο

225

«Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αθλητισμός είναι όλα τα αθλήματα, και χαίρομαι πάρα πολύ που καθημερινά, μέσα από τη δράση μας, αυτό το επιβεβαιώνουμε. Αγκαλιάζουμε όλα τα αθλήματα και βεβαίως και το μπάσκετ ανεξαρτήτου κατηγορίας, για αυτό είμαστε άλλωστε εδώ σήμερα».

Αυτά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε σήμερα το απόγευμα από την Καρδίτσα και το χώρο του νέου κλειστού γυμναστηρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νομό.

Ο κ. Αυγενάκης, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κωτσό, τον δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωνσταντίνο Νούσιο, παρακολούθησαν τον αγώνα μπάσκετ ΑΣ Καρδίτσα – Φίλιππος Βέροιας, για το πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε, επίσης, πως «είμαστε εδώ παράλληλα για να επισκεφθούμε και να βάλουμε μπροστά ένα σχέδιο, να προτεραιοποιήσουμε ζητήματα που αφορούν στις αθλητικές υποδομές της Καρδίτσας και ιδιαίτερα του Δήμου Καρδίτσας», για να προσθέσει: «Γι’ αυτό το λόγο θα επισκεφθούμε αύριο τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να δούμε σε τι βαθμό μπορεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να συνδράμει έτσι ώστε ταχύτατα, με μια σειρά συνεργειών, να καλύψουμε τις ανάγκες. Πέρα από τον «Φιλόδημο ΙΙ», ένα πρόγραμμα που ταχύτατα τρέξαμε σε ένα ποσό περίπου 900.000 ευρώ, για κάλυψη αναγκών τόσο σε υποδομές, στο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα, όσο και για την κάλυψη αναγκών σε άλλες αθλητικές υποδομές».

Είμαι βέβαιος, τόνισε ο κ. Αυγενάκης, ότι η Καρδίτσα σύντομα θα είναι, ίσως, από τις κορυφαίες πόλεις στις αθλητικές υποδομές, αλλά και σε ομάδες, εξηγώντας πως «είναι σημαντικό ότι μικρά φυτώρια σιγά – σιγά εξελίσσουν και δημιουργούν παίχτες, αλλά και στελέχη για τη μεγάλη αθλητική οικογένεια της χώρας μας».