today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Το Μεταναστευτικό ενώνει τους Έλληνες – Γράφει ο Ι.Χουντής

Από την Παρασκευή σε όλη την ελληνική επικράτεια και κυρίως στα βορειοανατολικά σύνορά μας ξεδιπλώθηκε ένα πλατύ και αραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στη μείζονα εθνική κρίση. Ο τοπικός πληθυσμός στον Έβρο με κάθε τρόπο συνέδραμε τα Σώματα Ασφαλείας, που με αυταπάρνηση υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται τα ελληνικά σύνορα απέναντι στις ορδές εισβολέων -δεν είναι πρόσφυγες- που εξαπόλυσε ο Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας. Όλοι, φυσικά «πλην Λακεδαινομίων». Διότι, βρέθηκε και σε αυτήν τη στιγμή μία θλιβερή μειοψηφία, αποτελούμενη από επαγγελματίες εμπόρους ανθρωπισμού, είτε με αριστερές είτε με φιλελεύθερες ιδεοληψίες, που συνασπίστηκε υπό το λάβαρο του «Refugees Welcome» ενόσω η χώρα δεχόταν μία ασύμμετρη εισβολή. Μα, γραφικοί πλέον στα μάτια των πολιτών, είναι ανάξιοι περαιτέρω σχολιασμού.

Του Ιωάννη Π. Χουντή, Προέδρου του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης

Αυτό που μένει από τις τελευταίες ημέρες είναι η αποφασιστική στάση της Κυβέρνησης, η οποία ξεπερνώντας τις όποιες ατολμίες της, αύξησε στο μέγιστο τη φύλαξη χερσαίων και θαλασσίων -ναι και αυτά φυλάσσονται- συνόρων. Περαιτέρω, η αναστολή του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων ασύλου -τουλάχιστον για ένα μήνα- δίνει το αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνεχίσει να σηκώνει το μεταναστευτικό βάρος μίας ολόκληρης ηπείρου ως αποθήκη ψυχών.

Αυτό το τελευταίο σημείο αναδεικνύει και την απόλυτη γύμνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αδυναμία συνδρομής της προς τη χώρα μας. Η Ελλάδα αντιμετώπισε την εισβολή αυτή ολομόναχη. Και την αντιμετώπισε επιτυχημένα. Μα οι χλιαρές ανακοινώσεις από το twitter Ευρωπαίων αξιωματούχων και η αμφιθυμία του κατά τον Μακρόν «εγκεφαλικά νεκρού» ΝΑΤΟ δεν πρόσφεραν τίποτε απολύτως στην Ελλάδα. Για να μην σχολιάσει κανείς τη διστακτικότητα των Γερμανών απέναντι στην Τουρκία. Τούτη η στάση των συμμάχων μας επιβεβαιώνει κάτι το οποίο έμπειροι σχολιαστές προειδοποιούσαν εδώ και μήνες: πως στη δύσκολη στιγμή θα είμαστε ολομόναχοι. Πλέον, το γνωρίζουμε και κινούμαστε αναλόγως σε όλα τα μέτωπα. Αλλά, καθώς είμαστε μονάχοι μας, θα πρέπει υπό το δίκαιο της ανάγκης να λαμβάνουμε και τις δικές μας δύσκολες αποφάσεις.

Διότι, στο τέλος της ημέρας, το λατινικό ρητό «Salus populi suprema lex est» δεν θα μπορούσε παρά να ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση. Η Ελλάδα δρα εντός του πλαισίου του δημοσίου διεθνούς δικαίου υπό το καθεστώς της ανάγκης και της απειλής της εθνικής ασφάλειας. Η δε ενότητα των Ελλήνων είναι απαρασάλευτη, όταν κινδυνεύουν τα εθνικά σύνορα. Και αυτή μόνο είναι αρκετή για να αντιμετωπιστεί κάθε απειλή. Η Ελλάδα και οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πια το μέγεθος της απειλής. Και παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους υπό τη καθοδήγηση μίας αποφασιστικής εθνικής ηγεσίας, που δεν επιτρέπει στον εαυτό της να παρασυρθεί από ιδεοληψίες.

 

Υ.Γ. Απομένει ένα ειλικρινές συγνώμη στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απ’ όλους εκείνους, που τον κατέκριναν για τον Φράχτη του Έβρου. Άραγε, χωρίς αυτόν τον φράχτη, τι θα είχε συμβεί το περασμένο Σαββατοκύριακο;

Ο Ιωάννης Π. Χουντής, είναι Προέδρος του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ