today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο: Νέα επεισόδια με χημικά στις Καστανιές (Βίντεο)

Φωτιές κατά μήκος των συνόρων

Δύσκολή αναμένεται να είναι η νύχτα στον Έβρο καθώς συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα. Νέα ένταση ξέσπασε απόψε στις Καστανιές, ύστερα από κάποιες ώρες ηρεμίας που ακολούθησαν τα πρωινά επεισόδια.

Σημειώθηκαν ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά του φράχτη, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν και προσπάθειες φθοράς στον φράχτη από άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα μπροστά σ’ αυτόν.

Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορατές είναι και κάποιες εστίες φωτιάς στην άλλη πλευρά.

Ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών

Η ημέρα ξεκίνησε με επίθεση με χημικά και καπνογόνα στο φυλάκιο των Καστανεών, με πυκνούς καπνούς που σκέπαζαν τη γύρω περιοχή για αρκετή ώρα, ενώ ακολούθησαν συνεχείς κραυγές και φασαρία, από πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Παζάρ Κουλέ.

 

Προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην χώρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε  ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε, επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα των κλειστών δομών στα νησιά ότι τα κλειστά κέντρα είναι ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης. Με αφορμή τις αντιδράσεις σε Μυτιλήνη και Χίο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «είπαμε στις τοπικές αρχές να βρούμε εναλλακτική λύση, όχι όμως να μην γίνουν οι κλειστές δομές».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στο ενδεχόμενο να γίνουν οι κλειστές δομές σε ξερονήσια λέγοντας ότι «όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, αρκεί να καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.»

Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα εμποδίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής), στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή:

– Συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

– Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ