today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην χώρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε  ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράκτη στον Έβρο, ενώ ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε, επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα των κλειστών δομών στα νησιά ότι τα κλειστά κέντρα είναι ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης. Με αφορμή τις αντιδράσεις σε Μυτιλήνη και Χίο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «είπαμε στις τοπικές αρχές να βρούμε εναλλακτική λύση, όχι όμως να μην γίνουν οι κλειστές δομές».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και στο ενδεχόμενο να γίνουν οι κλειστές δομές σε ξερονήσια λέγοντας ότι «όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, αρκεί να καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.»

Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα εμποδίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής), στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή:

– Συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

– Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Νέα ένταση και δακρυγόνα στις Καστανιές

Επανήλθε η ένταση στις Καστανιές Έβρου μετά το χθεσινό ήσυχο 24ωρο, καθώς νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε επίθεση με χημικά καπνογόνα στο φυλάκιο της περιοχής, με πυκνό καπνό να έχει σκεπάσει τον ορίζοντα κατά μήκος του φράχτη.

Χθες, Πέμπτη, ήταν μια ήρεμη ημέρα στις Καστανιές, με την περιοχή να επισκέπτεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας προσφύγων και μεταναστών στην άλλη πλευρά των συνόρων. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να αρχίσει να δρα διαφορετικά σε ό,τι αφορά τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και για την Τουρκία «να συνεχίσει να δρα θαρραλέα, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, να δέχεται ανθρώπους και να τους συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια».

Στο χωριό των Καστανεών, η ζωή χθες το απόγευμα κυλούσε με φυσιολογικούς ρυθμούς παρά την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων από διάφορες χώρες να κυκλοφορούν στο χωριό και να έχουν «στήσει» τα δικά τους άτυπα «press centers», όπως στην περίοδο της Ειδομένης.

Στις Καστανιές, στο ΚΑΠΗ της περιοχής, σε μικρή απόσταση από το τελωνείο, αλλά και το παραδίπλα καφενείο, αρκετοί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ συρρέουν καθημερινά όχι μόνο για να πιούνε καφέ και να φάνε, αλλά κυρίως να φορτίσουν υπολογιστές και κινητά και να στείλουν το υλικό τους στα κεντρικά γραφεία των μέσων που εκπροσωπούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ