today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Apple, Microsoft και Google σκέφτονται να φύγουν από την Κίνα

Με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ -Κίνας που πρωταγωνιστούσε πέρυσι στην παγκόσμια αγορά, αλλά και την ραγδαία εξάπλωση του φονικού κορονοϊού τους τελευταίους μήνες, με επίκεντρο την Κίνα, όλο και περισσότερες είναι οι μεγάλες εταιρείες που σκέφτονται να αποσύρουν την παραγωγή των προϊόντων τους από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Microsoft και η Google φέρονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν την παραγωγή τους από την Κίνα, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, στις οποίες ο εμπορικός πόλεμος και ο κορονοϊός πρωταγωνιστούν.

Ωστόσο, η μείωση της εξάρτησης των εταιρειών αυτών από την Κίνα δεν είναι απλή υπόθεση.Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Nikkei Asian Review την περασμένη εβδομάδα, η Google και η Microsoft επιταχύνουν τις προσπάθειές τους να μετατοπίσουν την παραγωγή υλικού σε άλλα μέρη της Ασίας.

Το πρόβλημα για όλες αυτές τις χώρες είναι ότι οι κινούμενες αλυσίδες εφοδιασμού θα αποτελούν σύντομα ένα δύσκολο εγχείρημα και η Κίνα θα πρέπει να εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Το Nikkei, επικαλούμενο ανθρώπους εκ των έσω, με βαθιά γνώση του θέματος, υποστήριξε ότι η Google πρόκειται να ξεκινήσει στο Βιετνάμ την παραγωγή ενός επερχόμενου smartphone χαμηλού κόστους, που φημολογείται ότι θα ονομαστεί το Pixel 4a τον ερχόμενο Απρίλιο. Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επερχόμενο smartphone θα συνεχίσει να κατασκευάζεται εκεί και κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Google ζήτησε επίσης από έναν κατασκευαστικό συνεργάτη στην Ταϊλάνδη να προετοιμάσει γραμμές παραγωγής για τα αποκαλούμενα έξυπνα οικιακά προϊόντα, όπως ομιλητές με φωνητικό βοηθό, συμπληρώνει το ίδιο δημοσίευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ