Α.Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να μην διακινδυνεύει όσα πέτυχε με θυσίες ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ…

159

“Όνειρο προεκλογικής νυκτός” χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τις “αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης για την οικονομία” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη.

“Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, αφού διαψεύδουν το βασικό προεκλογικό του αφήγημα για ανάπτυξη 4%”, τονίζει ο ίδιος, και προσθέτει: “Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2019 στο 1%, από 2,8% το β΄ τρίμηνο, που είχε επιτύχει η αντιαναπτυξιακή -υποτίθεται- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το “τι πραγματικά έφταιξε κι από ανάπτυξη 2,2% το α΄ εξάμηνο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, “κατάφεραν” να την μειώσουν στο 1,6% στο β΄εξάμηνο -προτού μάλιστα προκύψουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία λόγω κοροναϊού”. «Ας σταματήσει, λοιπόν, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα η κυβέρνηση, όπως κάνει ακόμα και μετά τα σημερινά αρνητικά αποτελέσματα», υπογραμμίζει.

«Όσο κι αν προσπαθούν με αόριστες υποσχέσεις για επενδύσεις να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία τα νούμερα είναι αδυσώπητα για την κυβέρνηση -η οποία μάλιστα είχε συνδέσει και όλες τις υποσχέσεις, για στήριξη της μεσαίας τάξης, σε επιδόσεις της οικονομίας που πλέον αποτελούν όνειρο προεκλογικής νυκτός», αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «σε μια συγκυρία δύσκολη παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα».

«Μετά τη δεκαετή κρίση, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες περιπέτειες», συμπληρώνει ο Αλ. Χαρίτσης και καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση «επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην διακινδυνεύει όσα με θυσίες και τεράστια προσπάθεια πέτυχαν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».