today-is-a-good-day
21 C
Athens

Τζο Μπάιντεν: Έχω τη γυναίκα μου για προσωπική φρουρά μου

Ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε χθες το βράδυ ότι η σύζυγός του, η Τζιλ, η οποία επενέβη την προηγουμένη για να απωθήσει μια ακτιβίστρια βίγκαν που ανέβηκε ξαφνικά στην εξέδρα όπου μιλούσε ο Μπάιντεν, εγγυάται μόνη της τον ρόλο της προσωπικής του φρουράς.

“Είμαι ασφαλώς ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία που έχει τη γυναίκα του για ‘μυστική υπηρεσία'”, δήλωσε ο Μπάιντεν, χρησιμοποιώντας την ονομασία της αμερικανικής υπηρεσίας φρούρησης κρατικών προσωπικοτήτων.

“Μου φαίνεται ότι άκουσα πληροφορίες πως η ‘μυστική υπηρεσία’ αποφάσισε ότι θα πρέπει να αρχίσει να μας παρέχει προστασία. Νομίζω κυρίως ότι φοβάται μήπως τραυματίσει κανέναν η Τζιλ”, πρόσθεσε, αστειευόμενος σε εκδήλωση που έγινε την επομένη του περιστατικού για την συγκέντρωση πόρων για την εκστρατεία του.

Την Τρίτη, την ώρα που ο Μπάιντεν εκφωνούσε ομιλία μετά τις θεαματικές νίκες του την Σούπερ Τρίτη των προκριματικών των Δημοκρατικών, μια ακτιβίστρια βίγκαν έτρεξε προς το μέρος του. Η Τζιλ Μπάιντεν άρπαξε τον σύζυγό της από το χέρι και μπήκε στη μέση.

Η Μπάιντεν στη συνέχεια απώθησε μια άλλη ακτιβίστρια βίγκαν που εμφανίσθηκε ξαφνικά. “Όλα καλά”, σχολίασε στη συνέχεια.

Οι δύο ακτιβίστριες, μέλη οργάνωσης που τάσσεται κατά της κακομεταχείρισης των ζώων, συνοδεύτηκαν εκτός του χώρου όπου γινόταν η εκδήλωση εν μέσω αποδοκιμασιών από τους υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας και τους ιθύνοντες στο Κογκρέσο να παράσχουν προστασία στον Μπάιντεν και τον αντίπαλό του για το χρίσμα, τον Μπέρνι Σάντερς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ