today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Νότια Αφρική: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού

Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, ένας άνδρας 38 ετών ο οποίος διέμεινε πρόσφατα στην Ιταλία.

Ο άνδρας και η σύζυγός του ήταν μέλη μιας ομάδας δέκα ανθρώπων που επέστρεψε στη Νότια Αφρική την Κυριακή, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ζουελί Μκίζε.

Συμβουλεύθηκε έναν γενικό ιατρό στη νοτιοαφρικανική επαρχία ΚουαΖουλού-Νατάλ (βορειοανατολικά) την επομένη επειδή είχε πυρετό, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και βήχα, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση το Μκίζε.

«Ο ασθενής είναι σε απομόνωση από τις 3 Μαρτίου», ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο ο γιατρός του έχει τεθεί επίσης σε απομόνωση.

Η Νότια Αφρική αναμένεται να απομακρύνει τις επόμενες ημέρες περίπου 180 πολίτες της από την κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού. Κανείς από αυτούς δεν έχει επισήμως μολυνθεί αλλά θα τεθούν σε καραντίνα για τρεις εβδομάδες μετά την άφιξή τους στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τις αρχές.

Πριν από την ανακοίνωση αυτού του πρώτου τοπικού κρούσματος, μόνο δύο Νοτιοαφρικανοί πολίτες, μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου που είχε τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία, είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την Πρετόρια. Είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να επιστρέψουν προσεχώς στη Νότια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ