Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρβιτσιώτη-Πάλμερ

140
ΑΠΕ

Οι «άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ επιβεβαιώθηκαν» στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαριβτσιώτη με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο όπου παρατηρείται οργανωμένη μαζική προσπάθεια εισόδων στη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον συνομιλητή του επί της υφιστάμενης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και των μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αποτελεσματική προστασία των συνόρων, που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκαν ακόμα το θέμα της διεύρυνσης της Ε.Ε στα Δυτικά Βαλκάνια, οι τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ.