today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ο Ερυθρός Σταυρός θέλει να συνδράμει τις προσπάθειες στον Έβρο

Τα θέματα δημόσιας υγείας που σχετίζονται με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα και με το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοΐού, ήταν το κύριο αντικείμενο της συναντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, με τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) Φραντσέσκο Ρόκα και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ο κ. Ρόκα και ο κ. Αυγερινός, εξέφρασαν επίσης στον κ. Οικονόμου την βούλησή τους για παροχή βοήθειας και ειδικότερα τεχνικής υποστήριξης και υγειονομικού υλικού στις αστυνομικές υπηρεσίες, στην περιοχή του Έβρου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Επιπλέον, συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση του μνημονίου συνεργασίας, που υπογράφηκε τον προηγούμενο μήνα μεταξύ της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στους τομείς της εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τους δυο προέδρους για την αρωγή και βοήθεια που παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός την κρίσιμη αυτή περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ