today-is-a-good-day
25.1 C
Athens

Γ.Πατούλης: Να συνεργαστούμε στενά με την ακαδημαϊκή κοινότητα

Στη διαμόρφωση μιας ενιαίας πρότασης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την πρόβλεψη και αντιμετώπιση όλου του φάσματος των κινδύνων από φυσικές καταστροφές, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η σύσταση μιας επιτροπής με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών από όλο τα φάσμα των ειδικοτήτων που εμπλέκονται σε ζητήματα φυσικών καταστροφών, η οποία θα συνεδριάσει άμεσα. Στόχος είναι πριν από το Πάσχα να έχει καταρτιστεί ένα πρώτο πλαίσιο προτάσεων, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται η χαρτογράφηση των κινδύνων και οι δυνατότητες άμεσης επέμβασης και όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, οι προτάσεις αυτές θα ενισχύσουν το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

«Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε στενά με την ακαδημαϊκή κοινότητα για να γίνει η Αττική απόλυτα θωρακισμένη και ασφαλής για τους πολίτες της. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο απέναντι στις νέες προκλήσεις της Πολιτικής Προστασίας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ