today-is-a-good-day
19 C
Athens

Χ.Σπίρτζης: H NΔ δεν έχει κάνει τίποτα στην πράξη για το προσφυγικό

«Έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια τις θέσεις μας ως ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάνε γιατί δεν βγαίνει να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας τη στιγμή που δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας να πει μία λέξη στον ελληνικό λαό» τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και συνέχισε λέγοντας: «η ΝΔ ανακοινώνει ότι είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα μας. Πότε η Ελλάδα δεν ήταν αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορά της; Πότε δεν φύλαξε τα σύνορά της;».

«Μπορεί η κυβέρνηση να μας πει τι έχει κάνει εδώ και 8 μήνες εκτός από το να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και να κυνηγάει την ουρά της; Δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα» είπε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής που εξήγησε: «Μέχρι πριν λίγους μήνες, για τη Νέα Δημοκρατία, για τις προσφυγικές ροές έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, αντιμετωπίζει την πραγματικότητα και ακυρώνει την επικοινωνιακή πολιτική που κράτησε για χρόνια ως αντιπολίτευση. Για αυτό που συμβαίνει, φταίει η Τουρκία, η μη τήρηση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γεωπολιτικές συνθήκες».

«Εμείς δεν θα πάμε στην αντιπολιτευτική λογική της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε εδώ για να χτιστεί εθνική στρατηγική αρκεί η κυβέρνηση να εγκαταλείψει επιτέλους τους δογματισμούς» είπε με έμφαση ο πρώην υπουργός Υποδομών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ασύλου ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε: «Πρέπει να μας εξηγήσει η κυβέρνηση τι σημαίνει η αναστολή ασύλου. Αυτοί που δικαιούνται άσυλο θα κάνουν την αίτηση σε ένα μήνα; Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ μια χώρα που δεν τηρούσε τις διεθνείς συνθήκες».

«Θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής για να αντιμετωπιστούν ενιαία από την Ευρώπη τα θέματα της προώθησης προσφύγων στην ΕΕ. Έχουν όλοι διαπιστώσει την διαχειριστική ανεπάρκεια της ΝΔ αλλά το χειρότερο είναι ότι η κεντρική γραμμή της πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας, αλλά αυτά των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης» ανέφερε στη συνέχεια ενώ εξήγησε πως πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μην προκληθεί ασφυξία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, να υπάρχουν προωθήσεις στην ηπειρωτική χώρα και εν συνεχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Υπάρχει μία συμφωνία και πρέπει η κυβέρνηση να πιέζει διαρκώς για την τήρησή της» σχολίασε.

 

«Είδαμε πριν λίγες ημέρες πως φέρθηκε η κυβέρνηση στους νησιώτες μας, έσπασαν το εθνικό μέτωπο. Δεν σκέφθηκε κανείς ότι αυτό θα το αξιοποιούσε η τουρκική πλευρά;» αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε και ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις των μυστικών υπηρεσιών της χώρας: «Πέρασε ο έλεγχος της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό, αλλάξαμε μέχρι τον νόμο για να μπορεί να γίνει διοικητής της ΕΥΠ ο σημερινός διοικητής. Εδώ και μερικές ημέρες λέμε ότι η Τουρκία προωθεί μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας διαδίδουν φήμες για να έρθουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στον Έβρο. Οι δικές μας μυστικές υπηρεσίες τι έχουν κάνει; Αυτά δεν λέγονται δημόσια, βλέπεις όμως τα αποτελέσματα και μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ