today-is-a-good-day
13 C
Athens

Ολονύκτια μάχη των αρχών στον Έβρο με τους παράνομους μετανάστες

Δύσκολη νύχτα στον Εβρο καθώς ομάδες μεταναστών έκαναν συντονισμένες μαζικές προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Θράκης, επικράτησε ένταση στην περιοχή του Εβρου όλο το βράδυ. Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων επιχειρώντας να τους αναχαιτίσει.


Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε στην Αθήνα η πληροφορίες ότι καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν πυροβολισμοί από την πλευρά των τουρκικών συνόρων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ-1 αντίστοιχο σκηνικό υπήρχε και το πρωί του Σαββάτου.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, ανέφερε ότι πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν επί πολλές ώρες στον Εβρο, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα.

Happening now in Kastanies #Evros where hundreds of migrants and refugees are trapped between Greece and Turkey, after Ankara stopped border controls and allowed -if not actively pushed- them there to pressure Europe. Greek police deter any crossing attempt with tear gas pic.twitter.com/M78yuSBNqQ— Giorgos Christides (@g_christides) February 28, 2020

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ανεχτεί καμία παράνομη είσοδο στη χώρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις συνεχώς μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας, με τις Αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να ανακόψουν τις προσπάθειες διέλευσης.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένοι – περίπου 30 στον αριθμό – παράτυποι μετανάστες – κατόρθωσαν να περάσουν στην Ορεστιάδα από περάσματα μέσα από τον ποταμό Εβρο.

Σύμφωνα με αναφορές η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο δεν εμποδίζει τους μετανάστες αλλά τους διακινεί προς τα σύνορα με την Ελλάδα με λεωφορεία ακόμη και με την συνοδεία στρατιωτών!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ