today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Κοροναϊός: Σε καραντίνα βάζουν οι ΗΠΑ την Ιταλία

Οι ΗΠΑ συνέστησαν χθες Παρασκευή στους πολίτες τους να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δικαιολόγησε την απόφασή του επισημαίνοντας ότι «στις πληγείσες περιοχές η πρόσβαση σε επαρκή ιατρική φροντίδα παραμένει περιορισμένη», σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Εξάλλου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε στους Αμερικάνους «να επανεξετάσουν τα ταξίδια τους», υπογραμμίζοντας «την εξάπλωση της μόλυνσης» στην Ιταλία.

Με 650 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, αν και μόνο οι 303 θεωρούνται πραγματικά ασθενείς, η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο. Συνολικά 17 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του νέου κοροναϊού, κυρίως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενες νόσους.

Προκειμένου να αποφύγουν την εξάπλωση της επιδημίας στο έδαφός τους οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει περιορισμούς στα ταξίδια προς τις χώρες που έχουν πληγεί από τον covid-19, κυρίως την Κίνα, επίκεντρο της επιδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ