today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κοροναϊός-Ομηρία από νοσοκομείο καταγγέλλουν Γάλλοι τουρίστες στη Βραζιλία

Ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών που κρατούνταν σε απομόνωση σε νοσοκομείο της Βραζιλίας παρά τη θέλησή του καθώς οι αρχές φοβόντουσαν ότι είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό έλαβε τελικά άδεια να φύγει, αφού τα τεστ για τον covid-19 βγήκαν αρνητικά.

Οι δύο τουρίστες, ηλικίας 54 και 57 ετών, έφτασαν στη Βραζιλία στις 20 Φεβρουαρίου και πήγαν σε νοσοκομείο του Παρατί, ένα θέρετρο κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, με συμπτώματα γρίπης.

Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε χθες Παρασκευή τις αρχές του Παρατί να τους κρατήσουν σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο, παρά τη θέλησή τους, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι είχαν μολυνθεί από τον covid-19.

Ωστόσο τελικά τα τεστ βγήκαν αρνητικά και “είμαστε ανακουφισμένοι που φεύγουμε”, σχολίασε μία από τους δύο τουρίστες μιλώντας στην εφημερίδα O Globo, αφού τους δόθηκε άδεια να βγουν από το νοσοκομείο.

Νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την αναγκαστική κράτησή τους “τρέλα”. “Είμαστε όμηροι του νοσοκομείου”, είχε καταγγείλει.

Με βάση τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, η εισαγωγή των ύποπτων κρουσμάτων σε νοσοκομείο δεν γίνεται αυτόματα αλλά εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας των ασθενών. Ο δήμος όμως υποστήριζε ότι το ζευγάρι έπρεπε να κρατηθεί στην απομόνωση μέχρι να ληφθούν τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεών τους, δηλαδή για περίπου 48 ώρες. Επειδή οι δύο Γάλλοι ζητούσαν επίμονα να τους αφήσουν να φύγουν, κρίθηκε αναγκαίο να προσφύγουν οι αρχές στα δικαστήρια ώστε να παραταθεί η νοσηλεία τους.

Το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στη Βραζιλία επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ