Το νέο Golf έχει πολύ υψηλό δείκτη ευφυίας και στον κλιματισμό

368
ΑΠΕ

Το νέο Golf έχει πολύ υψηλό δείκτη ευφυίας και στον κλιματισμό. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ολοκληρωμένο και διαισθητικό στη χρήση σύστημα κλιματισμού, με τις ρυθμίσεις του να γίνονται είτε με συρόμενο διακόπτη αφής είτε με φωνητικές εντολές.

Παράλληλα, αυτό το νέο σύστημα κλιματισμού διαθέτει ένα μενού Smart Climate που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση συγκεκριμένων ιδιαίτερων λειτουργιών, όχι μόνο με το άγγιγμα στην οθόνη αφής, αλλά και με τη χρήση φωνητικού ελέγχου. Ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν πρόσβαση στο μενού του συστήματος κλιματισμού Air Care Climatronic με το αντιαλλεργικό φίλτρο και τις 3 ζώνες ελέγχου είτε μέσω της οθόνης του συστήματος Infotainment είτε μέσω των πλήκτρων αφής άμεσης πρόσβασης που βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο Golf που ανταποκρίνεται τόσο διαδραστικά στις επιθυμίες του οδηγού και του συνοδηγού.

Μέσω του νέου μενού είναι δυνατή η ενεργοποίηση διαισθητικά προκαθορισμένων σεναρίων με ένα απλό άγγιγμα ή εναλλακτικά χρησιμοποιώντας φωνητικό έλεγχο, εντοπίζοντας τις πέντε συχνότερα χρησιμοποιούμενες επιλογές, όπως για το ξεθάμπωμα του παρμπρίζ, ζεστό αέρα στα πόδια, πιο ζεστός αέρας στους αεραγωγούς στο ταμπλό, πιο κρύος αέρας στα πόδια και φρέσκο αέρα στο εσωτερικό.

Όσον αφορά στις φωνητικές εντολές, τα νέα ψηφιακά μικρόφωνα του Golf αναγνωρίζουν αν μιλά ο οδηγός ή ο συνοδηγός. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο οδηγός ή ο συνοδηγός να πουν «Iamcold» (Κρυώνω) ή «Iamwarm» και το Air Care Climatronic θα αλλάξει τη θερμοκρασία στην πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού ανάλογα για κάθε εντολή. Επιπλέον, το σύστημα είναι τόσο προηγμένο που αναγνωρίζει και εντολές της μορφής «κάνε το τέσσερις βαθμούς πιο ζεστό» για να αλλάξει τη θερμοκρασία ανάλογα. Εξίσου αποτελεσματικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση του συστήματος αυτόματου κλιματισμού εκφράσεις όπως «κάνει ρεύμα» ή «είναι αποπνικτικά» με το αυτόματο σύστημα κλιματισμού να ανταποκρίνεται ανάλογα.