Μειώνονται οι εκπρόσωποι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των εκπροσώπων τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που εκτός απροόπτου θα ανοίξει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα. Όλα αυτά μετά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την εξάπλωση του κοροναϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Toyota δήλωσε χθες ότι μειώνει τη συμμετοχή της και ότι θα μετάσχει με προσωπικό ασφαλείας. Τα ανώτερα στελέχη της θα παραβρεθούν μόνο στις πρεμιέρες των μοντέλων της, ενώ το προσωπικό που αντιπροσωπεύει τις εθνικές αγορές δεν θα μετάσχει.

Ο όμιλος Volkswagen επίσης θα μειώσει την παρουσία του καθώς θα πάρει μέρος μόνο το βασικό προσωπικό. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Aiways δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να στείλει το ηλεκτρικό crossover coupe U6ion στη Γενεύη.

Οι επικεφαλής της Ferrari και του κατασκευαστή φρένων Brembo δεν θα συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Εκπρόσωπος της Ferrari ανακοίνωσε ότι στην Γενεύη θα παρευρεθούν οι τρεις επικεφαλής του μάρκετινγκ, του σχεδιασμού και της τεχνολογίας και όχι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ανάλογα αναμένεται να ενεργήσουν και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Τις επόμενες μέρες μάλιστα θα αποφασίσουν και τον τρόπο παρουσίας τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα υπάρχει έντονος προβληματισμός πολλών δημοσιογράφων για το αν θα πρέπει να παραβρεθούν ή όχι στην Έκθεση.

Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας δήλωσαν ότι η χώρα βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τις επόμενες ώρες. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ο αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κοροναϊού στην Ελβετία αυξήθηκε σε τέσσερις. Ένα άτομο βρέθηκε θετικό στον ιό στη Γενεύη και άλλες δύο περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν σε ένα ζευγάρι στις Άλπεις.