today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Η ΔΟΕ δεσμεύεται πλήρως να διεξάγει επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπάχ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η ΔΟΕ είναι «απόλυτα αποφασισμένη» για την διεξαγωγή των Ολυμππιακών Αγώνων του Τόκιο (24/7-9/8), παρά την εξάπλωση της επιδημίας κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.

«Η ΔΟΕ δεσμεύεται πλήρως να διεξάγει επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαχ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου απευθυνόμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ιαπωνίας, όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Kyodo News».

«Η προτεραιότητα στην παρούσα φάση, είναι να διασφαλιστεί ότι θα διεξαχθούν οι διαδικασίες προετοιμασίας (για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020), εξασφαλίζοντας παράλληλα, την προστασία της υγείας των αθλητών», επεσήμανε ο Μπαχ και πρόσθεσε: «Αυτό ακριβώς κάνουμε σε συνεργασία με τις ιαπωνικές αρχές, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή και άλλες εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές».

Παράλληλα, ο Καναδός «αθάνατος», Ντιοκ Πάουντ, δήλωσε νωρίτερα πως «οι διοργανωτές της ΔΟΕ και του Τόκιο δεν θα ακυρώσουν, θα αναβάλουν ή θα κάνουν τίποτα για τους Αγώνες, εκτός εάν υπάρχουν πολύ σοβαρές και εξειδικευμένες προειδοποιήσεις ή κανονισμοί από τον ΠΟΥ ή τις αρμόδιες αρχές. Αν δεν υπάρξει παγκόσμια κρίση, η σοβαρότητα της οποίας θα αποτρέψει την διεξαγωγή των Αγώνων ή θα παρακινήσει τις αρχές να απαγορεύσουν τα ταξίδια ή κάτι τέτοιο, προχωράμε».

Ερωτηθείς για την οριοθέτηση συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας, πριν από την οποία θα πρέπει να ληφθεί απόφαση σχετικά με τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Πάουντ, σχολίασε: «Σε κάποιο σημείο, είτε πρόκειται για δύο μήνες ή έναν μήνα πριν, κάποιος θα πρέπει να αποφασίσει. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα που έχουμε, καθώς πλησιάζουμε την προθεσμία. Θα ήταν ανόητο να λάβουμε μια απόφαση βιαστικά και χωρίς να έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ