today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών στην «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας

Μεγάλη έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στην «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας, όπου βρίσκονται σε καραντίνα 50.000 πολίτες. Οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε απομόνωση και δεν μπορούν να επισκεφθούν τους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι και παρουσιάζουν επιπλοκές. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, πλέον είναι μόνον σε θέση να απαντούν στο τηλέφωνο και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμη φροντίσει για την αντικατάστασή τους.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε για να ληφθούν νέα μέτρα προς στήριξη των παραγωγικών τάξεων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα, σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας οι ακυρώσεις κυμαίνονται από το 50% μέχρι το 90%. Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θα πρέπει να διαθέσει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας.

Έκκληση απευθύνουν οι γονείς παιδιών που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό στην Λομβαρδία, ζητώντας να σταματήσουν να δημοσιοποιούνται -από ανεύθυνους συμπολίτες τους- τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που παραβιάζει την νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ