today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Creta Farms: Προχωράει το σχέδιο εξυγίανσης

Το 97,92% των μετόχων που παρευρέθησαν στη γενική συνέλευση της Creta Farms και 84,52% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης με την Impala Hellas του Δημήτρη Βιντζηλαίου, παίρνοντας ουσιαστικά το ΟΚ από τις πιστώτριες τράπεζες και το Μάνο Δομαζάκη.

Ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, επικεφαλής της Impala Hellas, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ότι “ο χαρακτήρας της Creta Farms δεν θα αλλοιωθεί. Έχουμε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο με σεβασμό στην παράδοση, την ιστορία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της αλλαντοβιομηχανίας, θα καταστήσει την Creta Farms και πάλι ισχυρή”.
Σύμφωνα με πηγές του νέου ιδιοκτήτη, οι όροι, που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης, θα καταστήσουν την εταιρεία βιώσιμη και ικανή να παραμείνει στην Κρήτη.
Σύμφωνα με αυτό, η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10%, με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών μέσα στην επόμενη δεκαετία (130 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο FnB Daily άνθρωποι της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, ήδη η παραγωγή έχει ανέβει στους 180 τόνους εβδομαδιαίως και συνέχεια αυξάνεται. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τις διαθέσεις των τραπεζών, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες νέα χρηματοδότηση, 4 εκατ. ευρώ.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε σταματήσει να παράγει το περασμένο καλοκαίρι και άρχισε δειλά-δειλά να ξεκινάει και πάλι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2019, οπότε μπήκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ.

Όταν φάνηκε ότι προτιμητέος επενδυτής ήταν η Impala, ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι οι πιστώσεις στην αγορά. Έτσι, όπως αναφέρεται από στελέχη της Impala, τα προϊόντα της Creta Farms επιστρέφουν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ψυγεία των ελληνικών σουπερμάρκετ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ