today-is-a-good-day
16.7 C
Athens

Πώς επηρεάζει ο κοροναϊός τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων και ποτών

Για σοβαρό οικονομικό χτύπημα από τον κοροναϊό προειδοποιούν μεγάλες εταιρείες από το χώρο των τροφίμων και των ποτών.
Η Coca-Cola, η Mondelez, η Unilever και η General Mills ήταν μεταξύ των εταιρειών που δήλωσαν ότι η επιδημία έχει μειώσει τις πωλήσεις στην Κίνα.
Η επιδημία έχει ως αποτέλεσμα να μην δουλεύουν τα εργοστάσια στην Κίνα, ενώ οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να μειώσουν δραματικά τις αγορές τους.
Αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται σε εταιρείες όπως οι Mondelez International, General Mills, Tyson Foods, Unilever και Coca-Cola.
Η Mondelez ανέφερε στους αναλυτές ότι ο ιός θα επηρεάσει τις πωλήσεις, καθώς τα ράφια σε πολλά καταστήματα παραμένουν κενά. Αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη φορτηγών και οδηγών, οπότε αναμένει να επιβαρυνθεί με πρόσθετο κόστος μεταφοράς.
Η Mondelez δεν ποσοτικοποίησε τον αντίκτυπο που θα έχει από την Κίνα, που αντιστοιχεί στο 5% περίπου των πωλήσεών της.
Η Coca-Cola εκτίμησε θα μειωθεί ο όγκος πωλήσεων κατά 2% έως 3%. Η κινεζική αγορά αντιπροσωπεύει το 10% του συνολικού όγκου της Coca-Cola.
Η General Mills κατέχει πολλά καταστήματα παγωτού Haagen-Dazs στην Κίνα. Από την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν τα μισά από τα καταστήματα έκλεισαν.
Η Tyson Foods προειδοποίησε ότι η επιβράδυνση της δραστηριότητας των λιμανιών στην Κίνα έχει καθυστερήσει τις εξαγωγές, ενώ στελέχη της Unilever έλεγαν ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας SARS, το 2003, τα ψώνια στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά 20%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ