today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού επιβεβαίωσε η Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο Σάο Πάουλο. Πρόκειται για έναν άνδρα 61 ετών ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα από την Ιταλία.

Η διάγνωση αυτή έγινε εν μέσω της καρναβαλικής περιόδου, κατά την οποία εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας για να συμμετάσχουν στους υπαίθριους, ξέφρενους εορτασμούς.

Ο ασθενής είναι μόνιμος κάτοικος του Σάο Πάουλο και είχε ταξιδέψει στη Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας από τις 9 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Είναι σε καλή κατάσταση και θα παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση για τις επόμενες 14 ημέρες, ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η υγειονομική υπηρεσία Anvisa σημείωσε ότι έχει ζητήσει να της παραδοθεί ο κατάλογος των επιβατών που συνταξίδεψαν με τον 61χρονο από την Ιταλία στη Βραζιλία. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί άλλα 20 ύποπτα κρούσματα, ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Ασία και την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ