today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κατάθεση Μιωνή για Παπαγγελόπουλο: μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο επιχειρηματίας Σαμπυ Μιωνής  καταθέτει αυτή την ώρα στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης και κατήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ και το ξέπλυμα χρήματος ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις. Ο μάρτυρας είπε στην επιτροπή πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.

Πηγές της πλειοψηφίας στην Προκαταρκτική σχολιάζουν ότι «ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου, στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ειδικότερα, ο Σάμπυ Μιωνή σύμφωνα με το protothema.gr είπε, σύμφωνα πάντα με πηγές της προανακριτικής, ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε χρήματα σε συνάντηση που είχαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον συνήγορο του επιχειρηματία, Πέτρο Πανταζή, την ίδια ώρα που ο εντολέας του ξεκινούσε την κατάθεση του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και ενώ είχε ήδη προαναγγελθεί σε δεκάδες δημοσιεύματα τόσο η κίνηση του κ. Μιωνή, όσο και ότι ο μηνυτής έχει σοβαρότατα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του βασικού μηνυόμενου πρώην υπουργού.

Ο κ. Μιωνής, σύμφωνα με τον συνήγορό του, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, είμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες Μιωνή, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, στην επιτροπή, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ανάμειξη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά 100%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μετά από ερώτημα του Ι. Ραγκούση, ο κ. Μιωνή αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ