Κ.Βελόπουλος: H λύση στο ασφαλιστικό είναι να δοθεί δουλειά στους Έλληνες

146
ΑΠΕ

«Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα πραγματικά πρέπει να πάμε στα αίτια. Και το αίτιο εδώ είναι η ανεργία. Το ασφαλιστικό μπορεί να είναι βιώσιμο αν οι Έλληνες έχουν δουλειά και δεν πεθαίνουν δημογραφικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Πώς θα λύσετε το ασφαλιστικό αν δεν δίνετε δουλειά στους Έλληνες; Ξέρετε τι είναι η δουλειά; Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε εργαστεί ποτέ. Δεν έχετε ένσημα γιατί δεν έχετε εργαστεί. Και τώρα έρχεστε και κάνετε ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ανεργία», είπε ο κ. Βελόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντί να δώσετε δουλειά και κίνητρα στους Έλληνες, αποφασίσατε να εμπλουτίστε τη χώρα με νέους ανθρώπους (τους λαθρομετανάστες) για να λύσετε το ασφαλιστικό».

«Πάτε ανάποδα», συνέχισε. «Αλλάζετε τα όρια ηλικίας, δεν ορίζετε μία μεταβατική περίοδο εφαρμογής, δεν προβλέπετε τίποτα. Δεν επαναφέρετε το ΕΚΑΣ, που είναι ένα δώρο για τους απόμαχους, τους μεγάλους ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα. Δεν επαναφέρετε τις συντάξεις χηρείας. Δεν ικανοποιείτε τα αιτήματα των ΑμΕΑ. Αν αυτών των παιδιών πεθάνουν οι γονείς τους τι θα κάνουμε;»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών. «Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στη Βουλή μετά από δική μας παρέμβαση είπε ότι θα λύσει το θέμα των Βορειοηπειρωτών. Τελικά δεν το λύνετε», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας και πρόσθεσε:

«Αν εσείς κ. υπουργέ αναιρείτε όσα είπε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί το κάνετε αυτό; Οι Βορειοηπειρώτες, οι Έλληνες του Πόντου δεν είναι Έλληνες; Ή μήπως είναι τρίτης κατηγορίας Έλληνες; Κάθε φιλοξενούμενος που έρχεται εδώ παίρνει χρήματα και δεν παίρνει ο Έλληνας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα και στα πρόσφατα επεισόδια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα».

«Στην Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο ρίξατε ληγμένα χημικά. Εσείς που καταγγέλλατε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριχναν ληγμένα χημικά στους πολίτες στις Πρέσπες, κάνετε το ίδιο. Είστε αλαζονικοί και αυταρχικοί. Δεν κάνετε push back στους λαθρομετανάστες για να μην σας πουν ακραίους και ακροδεξιούς και κάνετε push back στους Έλληνες στα νησιά μας» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Η λύση είναι μία: να πάτε τους λαθρομετανάστες σε ακατοίκητα νησιά για να σταματήσουν οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Να κλείσετε τις παράνομες ΜΚΟ. Γιατί δεν τις κλείνετε; Κλείστε τις και κόψτε τα επιδόματα. Επί ΣΥΡΙΖΑ ο αστυνομικός χτυπούσε τον Έλληνα για να χαρίσουν τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Σήμερα η ΝΔ βάζει τον αστυνομικό και χτυπά τον Έλληνα για να φέρουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες.

Στη Σαμοθράκη, χρειαστήκατε ένα μήνα για να στείλετε καράβι όταν υπήρχε πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Και στα νησιά στείλατε αμέσως καράβι με άνδρες των ΜΑΤ. Γιατί τέτοιος ρατσισμός απέναντι στους Έλληνες; Αυτούς βάζετε και πληρώνουν, αυτούς βασανίζετε με τις αποφάσεις σας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε:

«Ο παράνομος που μπαίνει στην χώρα είναι παράνομος. Ο μετανάστης που μπαίνει παράνομα στην χώρα είναι λαθρομετανάστης. Έχει δικαιώματα αλλά όχι τα ίδια με αυτόν που ζει εδώ δεκαετίες. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε το καράβι στα βράχια. Όμως η Ελληνική Λύση δεν θα σας το επιτρέψει. Γιατί μας ενώνει αυτή η χώρα. Μας ενώνει αυτή η πατρίδα».