today-is-a-good-day
19 C
Athens

Γ.Μώραλης: H ανάπτυξη της κρουαζιέρας περνά από τον Πειραιά

Ο τουρισμός και ειδικότερα η περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας είναι μία εθνική υπόθεση που περνά μέσα από τον Πειραιά, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης κατά τη σημερινή τελετή έναρξης εργασιών επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ.
«Ο Πειραιάς παλεύει εδώ και χρόνια να γίνει τουριστικός προορισμός και η κρουαζιέρα μπορεί να συμβάλει σε αυτό με την ανάπτυξη τού homeporting (λιμάνι εκκίνηση και αφετηρίας) τόνισε ο κ. Μώραλης.

Προσέθεσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση, μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ τόνισε ότι το τράμ και κυρίως το μετρό μετά από πολλές καθυστερήσεις φαίνεται να μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Είπε επίσης ότι για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά το μεγάλο αναπτυσσόμενο λιμάνι της χώρας αλλά και η πόλη, θα πρέπει να εξεταστεί θετικά το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο μέχρι το λιμάνι του Πειραιά. «Δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο αποσυμφόρησης για το μεγάλο λιμάνι της χώρας» τόνισε.

Αναφερόμενος στο master plan του ΟΛΠ είπε ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να προχωράνε. «Δεν μπορούμε να έχουμε ποτέ την τέλεια επένδυση. Αν περιμένουμε να λυθούν όλα τα προβλήματα από πριν, καμία επένδυση μεγάλη δεν πρόκειται να ξεκινήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ