today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Αθήνα: Κάτω από την Ακρόπολη κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

«Απογειώνονται» οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων το τριήμερο πριν από την Καθαρά Δευτέρα. Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου, η Αθήνα θα «πλημμυρίσει» με μουσικές, αγαπημένους μας καλλιτέχνες και σχήματα σε μια σειρά πολύ ιδιαίτερων συναυλιών και pop-up events… κάτω από την Ακρόπολη.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, στο λόφο του Φιλοπάππου, όπου θα γιορταστούν παραδοσιακά τα Κούλουμα με ένα παραδοσιακό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά. Ειδικότερα, την Παρασκευή 28 του μηνός, σύμφωνα μ΄ανακοίνωση του Δήμου, το πάρτι ξεκινά στις 5 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αποστόλου Παύλου και «έχει διάθεση 80s και 90s» με τους Wedding Singers με το Meet me at Danceteria και τον Μιχάλη Ρακιντζή. Την επομένη, Σάββατο 29 του μηνός, στις 12 το μεσημέρι με τον Πετρολούκα Χαλκιά οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με ηπειρώτικο γλέντι και στις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Μοναστηρακίου, με το συγκρότημα «Τζίτζικες».

Στις 5 το απόγευμα στην «σκηνή» του Θησείου, συναυλία με την Γλυκερία, την Μελίνα Κανά, τον Χάρη Μακρή και με μία πολυμελή ορχήστρα. Την «σκυτάλη» στις 8μμ, θα πάρουν ο Δάκης, ο Λάκης Τζορντανέλλι, ο Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, η Μπέσσυ Αργυράκη και η Κατερίνα Αδαμαντίδου. H τελευταία μέρα της Αποκριάς, την Κυριακή 1 Μαρτίου, ξεκινά στις 12 το μεσημέρι μ’ ένα υπαίθριο καλοκαιρινό νησιώτικο πανηγύρι, από τον Νίκο Χάκαρο και την ορχήστρα «Musicaroi”.

Μια ώρα αργότερα, η πολυμελής μπάντα χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών «Αγία Φανφάρα» στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με σύγχρονες μελωδίες από την Ελλάδα, την ευρύτερη βαλκανική χερσόνησο και την ανατολική Μεσόγειο. Στις 5 το απόγευμα και πάλι στο Θησείο, συναυλία του Κώστα Μακεδόνα μαζί με την Επιστήμη Καμπούρογλου. Και στις 8 το βράδυ, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, δικά της, καινούργια και παλιές επιτυχίες της κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ