today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Alpha Bank: Νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας

Την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για τα έτη 2020-2022 ανακοίνωσε ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:
«Συνάδελφοι, σήμερα, 24/2/2020, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας (Τάσος Γκιάτης και Παναγιώτης Αδαμόπουλος) υπέγραψαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, κ. Βασίλειο Ψάλτη, τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας ετών 2020-2022. Χρειάστηκαν τρεις μήνες ουσιαστικών διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δύο μερών για να καταλήξουμε στην υπογραφή μιας Επιχειρησιακής Σύμβασης που ανοίγει νέους δρόμους ασφάλειας και σιγουριάς για όλους τους εργαζόμενους στην Alpha Bank.
Καταθέσαμε με απόλυτη υπευθυνότητα ένα πλαίσιο αιτημάτων, που, αν λάβουμε υπ’ όψη τις συνθήκες που επικρατούν στον Τραπεζικό χώρο, τότε αποκτά μεγάλη αξία. Διαπραγματευτήκαμε αθόρυβα, χωρίς τεχνάσματα και επικοινωνιακές τακτικές δήθεν σκληρής αντιπαράθεσης και ανοίξαμε ζητήματα που δίνουν το στίγμα μιας σύγχρονης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής δράσης, που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα επαγγελματικά μας συμφέροντα.
Το πιο θετικό συμπέρασμα από την όλη διαπραγμάτευση ήταν η θετική στάση της Τράπεζας και ειδικά του Διευθύνοντος συμβούλου, κ. Β. Ψάλτη. Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank είναι η ήρεμη δύναμη στο συνδικαλιστικό στερέωμα, με σύγχρονη αντίληψη, που έχει πάντα στον πυρήνα της δράσης του την πολιτική του διαλόγου και της συνεργασίας. Έχουμε αποδείξει διαχρονικά, ακόμη και στις πιο δύσκολες συγκυρίες, ότι με υπευθυνότητα και στρατηγική διασφαλίζουμε τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων στην Alpha Bank. Αυτή η Επιχειρησιακή Σύμβαση είναι απόκτημα όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα.
Σ’ αυτή τη σύμβαση υπάγονται φυσικά ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι, όπως και όσοι υπηρετούν στις διευθύνσεις διαχείρισης καθυστερημένων δανείων και θα συνεχίσουν μελλοντικά να εργάζονται στη νέα εταιρία. Για το μεγάλο αυτό θέμα, εργαζόμαστε αθόρυβα και σύντομα, με την κατάληξη των συζητήσεων με την Τράπεζα, θα είμαστε σε θέση να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι ξέρουμε να κατοχυρώνουμε απόλυτα τα συμφέροντα τους.
Γνωρίζουμε την επιχείρηση καλλιέργειας κλίματος φόβου και πανικού από μια μικρή ομάδα που απλά κραυγάζει, εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των συναδέλφων. Αυτή η πρόσκαιρη και ανέξοδη πρακτική σύντομα θα λάβει τέλος. Ο Σύλλογος για μια ακόμη φορά θα δώσει λύση σε ένα θέμα που σε άλλους χώρους οδήγησε τους συναδέλφους στην απόλυση και την απαξίωση.
Με αφορμή την υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης, ο Σύλλογος θεώρησε αναγκαίο να θέσει υπόψη της Τράπεζας, αποκλειστικά για το εν ενεργεία προσωπικό, την αναπροσαρμογή του ετήσιου ορίου αποζημίωσης (έξοδα νοσηλείας του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου νοσοκομειακής κάλυψης).
Η Τράπεζα ανταποκρίθηκε και αντιμετώπισε θετικά την παρέμβαση του Συλλόγου και αποφάσισε:
Το ετήσιο όριο αποζημίωσης εξόδων Νοσηλείας αναπροσαρμόζεται για όλους τους εργαζόμενους και τα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους κατά 47%, δηλ. από 17.000 € σε 25.000 €.
Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η χορήγηση μιας ημέρας αδείας ετησίως, πλέον της κανονικής, με αποδοχές. Η παροχή αυτή χορηγείται προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας. Δικαιούχοι της άδειας είναι όλοι οι έγγαμοι, καθώς και όσοι έχουν τέκνα (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες). Η χορήγηση της αδείας θα εγκρίνεται μετά τη λήξη της κανονικής.
Από 1.3.2020 τα επιδόματα Βαθμού αυξάνονται σε ποσοστό 44% για τον Υπολογιστή, 36% για Λογιστή Β’, 28,5% για Λογιστή Α’, 19% για Υποτμηματάρχη, 16% για Τμηματάρχη Β’ και 10,52% για Τμηματάρχη Α’. Παράλληλα τα επιδόματα βαθμού και εξόδων παραστάσεως βαθμού ενοποιούνται και πλέον θα αναφέρονται ως επίδομα βαθμού.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ