Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί “δεν θα αφήσουν να κερδίσει” ο Μπέρνι Σάντερς

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα αφήσουν να κερδίσει ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο επικρατέστερος υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο, ο οποίος προκαλεί ανησυχία στους κόλπους του κόμματος με την ικανότητά του να κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις.

Στο περιθώριο επίσκεψής του σε κρατίδιο της Ινδίας, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι οι Δημοκρατικοί μπορεί να αφαιρέσουν τη νίκη από τον “Παλαβό Μπέρνι”, όπως αποκαλούν τον ανεξάρτητο γερουσιαστή του Βερμόντ, ο οποίος δηλώνει “σοσιαλιστής”.

“Δεν θα τον αφήσουν να κερδίσει”, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας τις υφιστάμενες ρήξεις στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος.

“Αυτό μπορεί να πάει μέχρι το συνέδριο, αυτό μπορεί πράγματι να συμβεί”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπονοώντας ότι ακόμη κι αν ο Σάντερς λάβει τις περισσότερες ψήφους στις προκριματικές εκλογές του κόμματος, η ηγεσία των Δημοκρατικών μπορεί, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το καλοκαίρι, να απορρίψει την υποψηφιότητά του ώστε να μην είναι αυτός που θα αναμετρηθεί με τον Τραμπ τον Νοέμβριο.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Ιούλιο θα επιλέξει κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας αυτόν που θα αναμετρηθεί με τον Τραμπ, αν οι υποψήφιοι δεν εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στις προκριματικές εκλογές.

Ο Σάντερς είναι επί του παρόντος ο μεγάλος νικητής των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του κόμματος, αφότου απέσπασε το Σάββατο σχεδόν το 47% των ψήφων στη Νεβάδα, σύμφωνα με προσωρινά αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, άλλου υποψηφίου των Δημοκρατικών για το χρίσμα, δήλωσε ότι η εκλογή του Σάντερς θα είναι ένα “μοιραίο λάθος”. “Θα χρειαστούμε ανεξάρτητους ΚΑΙ ρεπουμπλικανούς για να πληγεί ο Τραμπ”, ανέφερε.

Αυτό δεν εμποδίζει τον Σάντερς να διατηρεί την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο λαμβάνοντας το 29,3% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με εκτίμηση του ιστότοπου RealClearPolitics.