today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-02-2020

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου πιθανώς να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-02-2020

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και την Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θασταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν στα βόρεια σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ