today-is-a-good-day
13 C
Athens

Δήμος Αλίμου: Ποιες επιχειρήσεις διώχνει από την περιοχή

Σχέδιο του Δήμου Αλίμου για απομάκρυνση 250-300 μικρών επιχειρήσεων-μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών από την περιοχή, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Ραβάνης ανέφερε ότι σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλίμου, προτάθηκε η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η οποία μπορεί να καταλήξει σε απομάκρυνση από την περιοχή, διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως συνεργεία, πλυντήρια αυτοκινήτων, βενζινάδικα, ΚΤΕΟ, κλπ.
Σε επαφή που είχε το BnB Daily με τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, υπογραμμίστηκε με έμφαση ότι “είναι υπερβολικός ο θόρυβος που δημιούργησε το ΒΕΑ, καθώς το θέμα με τις νέες χρήσεις γης στο δήμο μας βρίσκεται σε διαβούλευση από το 2008 και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μελέτη η οποία οδηγεί σε αναδιάρθρωση και εξυγίανση των χρήσεων γης.”
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι προωθούνται δύο βασικές αλλαγές για ορισμένες χρήσεις γης, οι οποίες είναι επιβαρυντικές για τη ζωή των πολιτών του Δήμου:
Απαγορεύει τη δημιουργία νέων κέντρων διασκέδασης, ενώ στα υφιστάμενα κέντρα δίνει 2 χρόνια χρονικό περιθώριο (με πιθανή παράταση άλλων 6 ετών) για να μετεγκατασταθούν. Αναφορικά με τα τελευταία, ο λόγος είναι για το Frangelico και για κάποια άλλα παραλιακά
Απαγορεύει τη δημιουργία νέων βαφείων και νέων πλυντηρίων αυτοκινήτων, δίνοντας στις υφιστάμενες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό 10 χρόνια περιθώριο για την μετεγκατάστασή τους
Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, το σχέδιο αυτό θα πάει το επόμενο διάστημα στα αρμόδια υπουργεία, την Αρχαιολογία κ.ά. και μέσα στο 2021 αναμένεται να γίνει ΦΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ