today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τη θλίψη του για τις επιθέσεις στη Γερμανία εξέφρασε ο Εμ.Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την «απέραντη θλίψη» του και την «πλήρη υποστήριξη προς τη Γερμανία μπροστά σ’ αυτή την τραγική επίθεση», μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Χανάου (κεντρική Γερμανία) και στοίχισαν τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα και στις πενθούσες οικογένειες. Είμαι στο πλευρό της καγκελαρίου Μέρκελ σ’ αυτή τη μάχη για τις αξίες μας και την προστασία των δημοκρατιών μας», συνέχισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε μήνυμά του που ανέβασε στo Twitter. Σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, τα κίνητρα του φερόμενου δράστη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, είναι πιθανόν «ξενοφοβικά».

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν «σοκ» και «θλίψη» για την επίθεση στο Χανάου

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σήμερα “βαθιά σοκαρισμένη” από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ένοπλος στην πόλη Χανάου της Γερμανίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει εννέα ανθρώπους, οι οποίες, σύμφωνα με τις αρχές, είχαν “ρατσιστικά κίνητρα”.

“Σήμερα το πρωί με πολλή θλίψη σκέφτομαι τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους απευθύνω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια. Σήμερα μοιραζόμαστε το πένθος σας”, έγραψε στο Twitter η φον ντερ Λάιεν, πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Χανάου “τραγωδία”, λίγες ώρες προτού συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τους Ευρωπαίους εταίρους της στις Βρυξέλλες.

“Η παράλογη απώλεια ανθρώπινων ζωών αποτελεί τραγωδία, ανεξαρτήτως του πού συμβαίνει”, έγραψε στο Twitter o Μισέλ. “Μετά τη φοβερή επίθεση οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Χανάου”.

“Σοκαρισμένος και βαθιά λυπημένος από τη φρίκη των επιθέσεων στη γερμανική πόλη Χανάου”, δήλωσε ο Νταβίντ Σασόλι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. “Είμαστε ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή μίσους και βίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ