today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Μπαίνει το εμφιαλωμένο ελαιόλαδο στην εστίαση

Αυτή την εβδομάδα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι τροποποιήσεις, που αφορούν στο εμφιαλωμένο ελαιόλαδο στην εστίαση.

Παράλληλα, ακολουθεί νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο τροφίμων (λαϊκές αγορές), το οποίο θα εισάγει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.Αναλυτικότερα, αλλαγές σε διατάξεις νόμου, που υπάρχουν από το καλοκαίρι του 2017 και αφορούν στη διάθεση εμφιαλωμένου ελαιολάδου στην εστίαση, αναμένεται να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ. Την επεξεργασία και τις τελικές τροποποιήσεις τις έκανε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή. Το σχετικό έχει ως στόχο να βάλει τέλος στη διάθεση χύμα και αγνώστου προέλευσης και ποιότητας ελαιολάδου στα χιλιάδες καταστήματα εστίασης της χώρας μας και παράλληλα να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τυποποιημένου προϊόντος.

Η διάθεση επιπλέον ποσότητας ελαιολάδου σε καταστήματα εστίασης πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με παρθένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και θα γίνεται αποκλειστικά μέσω μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών.
Θα προστεθεί πως στο ελαιόλαδο θα πρέπει να αναγράφεται η τιμή του στον τιμοκατάλογο
Μη υποχρέωση αναγραφής της τιμής στον τιμοκατάλογο έχουν τα ελαιόλαδο που διατίθενται δωρεάν
Ως την άνοιξη θα κατατεθούν τροποποιήσεις, που αφορούν στο εμπόριο τροφίμων σε υπαίθριες αγορές, δηλαδή στις λαϊκές και στα πανηγύρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ