today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

K.Bλάσης: Καθιέρωση απευθείας πτήσεων Αθήνας-Πεκίνου

Mε τους πρέσβεις της Κίνας, της Γερμανίας και της Αυστραλίας, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης.

Η πρέσβης της Κίνας Zhang Qiyue, ευχαρίστησε αρχικά για τις επιστολές συμπαράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ζητήματος του κορονoϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Αναφέρθηκε επίσης, στην προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Πεκίνο τον Απρίλιο, στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «17+1».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε άριστες τις διμερείς σχέσεις, σημειώνοντας την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Αθήνας-Πεκίνου και την προγραμματιζόμενη έναρξη λειτουργίας γενικού προξενείου στην Chengdu.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρέσβης της Γερμανίας Εrnst Reichel, τόνισε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την ίδρυση ελληνο-γερμανικού γραφείου Νεολαίας, στα πρότυπα αντίστοιχων γραφείων της Γερμανίας με άλλες χώρες. Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινότητα των Ελλήνων στη Γερμανία, στη συνεργασία για τα ομογενειακά ελληνικά σχολεία και ενημέρωσε τον κ. Reichel για τη νομοθεσία σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων.

Τέλος, ο πρέσβης της Αυστραλίας Arthur Spyrou, υπογράμμισε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και εξήρε την κοινωνική και οικονομική συνεισφορά των Ελλήνων στη χώρα του, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για το επικείμενο ταξίδι του στην Αυστραλία τον Μάρτιο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο, εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ