today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Επιστολή περιφερειάρχη για την αφαίρεση παράνομων πινακίδων

Την παρέμβαση των Δήμων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αφαίρεση των παράνομων αφισών που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή αφισοκόλληση που διαπιστώθηκε, ενόψει της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο στις 18.30, στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, στο Π. Φάληρο.

Ο περιφερειάρχης στην επιστολή του χαρακτηρίζει «αναγκαία την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων». Τονίζει ότι προς υλοποίηση προεκλογικής εξαγγελίας του σχετική με την ασφάλεια οδηγών και πεζών αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και αφίσες, που είχαν αναρτηθεί, επί συνολικού μήκους οδικού δικτύου 275 χιλιομέτρων και έγινε καθαρισμός 3.575 ιστών ηλεκτροφωτισμού, από σχοινιά και ταινίες που είχαν χρησιμοποιηθεί

Κλείνοντας και με αφορμή την εκτεταμένη αφισοκόλληση που διαπιστώθηκε στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο, ο περιφερειάρχης ζητά την «εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο άρθρο 9, του ν. 2946/2001» και άμεση ενέργεια, κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, για την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».

Ρένα Δούρου : επιλεκτικές ευαισθησίες της ΝΔ

Σημειώνεται ότι από νωρίς σήμερα με ανακοίνωση της Περιφέρειας εγκαλείτο ο κ. Τσίπρας «να πράξει τα αυτονόητα» συμβατά με το σχετικό νόμο και λίγο αργότερα η πρώην περιφερειάρχης και τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, με ανακοίνωση της καταλογίζει στη ΝΔ «όψιμο οικολογικό ενδιαφέρον» και «επιλεκτικές ευαισθησίες» προτάσσοντας ως πρόβλημα τις αφίσες πολιτικής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι η «κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν μπορεί να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα του περιβάλλοντος». Γιατί είναι η κυβέρνηση που «χρησιμοποιεί το κρίσιμο θέμα της απολιγνιτοποίησης με όρους αποκλειστικα επικοινωνιακούς, χωρίς στρατηγική, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς χρηματοδότηση, αφήνοντας στο έλεος της ανεργίας τους ανθρώπους της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης». Επίσης ότι «ξεπουλά σε ημετέρους τις υποδομές και τα δίκτυα ενέργειας. Καταργεί τους 36 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών natura, διαλύοντας το εθνικό σύστημα διοίκησης – διαχείρισης των περιοχών αυτών και αφήνοντας τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας στο έλεος των παρασιτικών αετονύχηδων της Δεξιάς και ότι επιλέγει τις μπίζνες των ιδιωτικοποιήσεων σε βάρος της άσκησης εθνικής, δημόσιας πολιτικής με όρους περιβαλλοντικής και ενεργειακής δικαιοσύνης».

Κλείνοντας κάνει λόγο για «επιλεκτικές ευαισθησίες» της ΝΔ και παρατηρεί ότι «αντί να απολογείται για όλα αυτά, έχει το θράσος να κρύβεται πίσω από… αφίσες πολιτικής ενημέρωσης αλλά όχι βέβαια… “σκυλάδικων”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ