today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

75 Έλληνες εξαγωγείς στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Μέση Ανατολή

«Η φετινή παρουσία της Ελλάδας στην 25η GULFOOD 2020, ήταν η πιο δυναμική από ποτέ και χαρακτηρίστηκε από ρεκόρ συμμετοχών». Αυτό ανακοίνωσε ο Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ), που οργάνωσε το εθνικό περίπτερο.

Εβδομήντα πέντε από τους πιο εξωστρεφείς Έλληνες εξαγωγείς παρουσίασαν τα προϊόντα τους και με την υποστήριξη του Enterprise Greece, πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 10.000 επιχειρηματικές επαφές.

Ισχυρή παρουσία είχαν και οι εξαγωγείς, που συμμετείχαν με την υποστήριξη των Περιφερειών Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδος, αλλά και οι εταιρείες του κλάδου της βρώσιμης ελιάς που συμμετείχαν μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος προώθησης «Olive You».

Τέλος, πολύ καλή παρουσία είχε και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προώθησης του ρυζιού «European Rice – Rice to the top», το οποίο υλοποιεί η Αγροτική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης-ΕΑΣΘ ΑΕ.

Την εθνική συμμετοχή επισκέφθηκαν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γεώργιος Φιλιόπουλος, καθώς και η Μαρία Κωστοπούλου (γραμματέας ΟΕΥ Α’), υπεύθυνη του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στα ΗΑΕ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ