today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Τα πέντε συστατικά που θα επηρεάσουν τη βιομηχανία τροφίμων το 2020

Οι τελευταίες τάσεις κάνουν λόγο για 5 συστατικά, που θα επηρεάσουν τη βιομηχανία τροφίμων το 2020.
Πρόκειται για το φόνιο, το κολλαγόνο, την πρωτεΐνη μπιζελιού, τα φρούτα κακάο και τους σπόρους λούπινο.
Τον Ιούλιο του 2017, ένα κατάστημα της Whole Foods, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, έβαλε στα ράφια του σακουλάκια με φόνιο. Η πρώτη παραλαβή πουλήθηκε μέσα σε τρεις ώρες.
Πρόκειται για ένα δημητριακό, όπως το φαγόπυρο, η κινόα και ο αμάρανθος.
Δίχως γλουτένη και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, τρεις φορές περισσότερες ίνες και σχεδόν δύο φορές περισσότερο σίδηρο από όσο περιέχει το καστανό ρύζι, το φόνιο θεωρείται από πολλούς ειδικούς ως το συστατικό για το μέλλον.
Με νέες μονάδες επεξεργασίας, που θα αρχίσουν να λειτουργούν σύντομα, η Terra Ingredients θα είναι η πρώτη, που θα εξάγει τις μαζικές ποσότητες των υγιεινών, νόστιμων
και σχετικά άγνωστων κόκκων.
Μπορεί το κολλαγόνο να κυριαρχήσει στα τρόφιμα και τα ποτά το 2020;
Από το ποπ κορν και ποτά σε μπαρ, μέχρι τα σνακ, αυτό το συστατικό μπαίνει σε περισσότερα προϊόντα, καθώς οι καταναλωτές ψάχνουν όλο και περισσότερο για λειτουργικά τρόφιμα.
Η παγκόσμια αγορά κολλαγόνου προβλέπεται να φθάσει τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6,5%, σύμφωνα με νέα έκθεση της Grand View Research.
Οι σπόροι λούπινο ετοιμάζονται για να κατακτήσουν την φυτική αγορά πρωτεϊνών. Τα λούπινα, δηλαδή οι σπόροι του φυτού, είναι στρογγυλά και πλατιά. Φύεται σε περιοχές της παραμεσόγειας Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.
Τα λούπινα είναι γεμάτα σε πρωτεΐνη υψηλής θρεπτικής αξίας.
Για τα μπιζέλια και την πρωτεΐνη τους η ιστορία είναι γνωστή. Βρίσκουν εφαρμογή σε όλα τα φυτικά κρέατα και αναμφισβήτητα το 2020 θα είναι χρονιά ανάπτυξης.
Τέλος, η συμβατική παραγωγή σοκολάτας απορρίπτει το 80% του φρούτου, που παράγει κακάο. Η βιομηχανία βρήκε πλέον τρόπους να το αναβαθμίσει, δημιουργώντας νέα γλυκά, σνακ και μαγειρικά πιάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ