today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

«Ντρίμπλα στον εκφοβισμό»

Ο μεγαλύτερος φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης, μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Βετεράνων της Barcelona, με την παρουσία 12.000 μαθητών και εκπαιδευτικών και με τη συμμετοχή του Μιχάλη Χατζηγιάννη ως εθελοντή της δράσης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Τον πέμπτο κατά σειρά αγώνα κατά του bullying, με τίτλο «Κάνουμε Ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #5», συνδιοργανώνουν το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)

Στον αγώνα θα δώσουν το «παρών» μεγάλα ονόματα του μπάσκετ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μπουντούρης, ο Δήμος Ντικούδης, ο Ευθύμης Ρεντιάς και ο Γιώργος Σιγάλας.

Για την υλοποίηση μιας «πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας» έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, που παρευρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το ΚΜΟΠ και τόνισε ότι χρειάζεται «να παλέψουμε όλοι για να εκριζωθεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αφού επεσήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται κάτω του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ στην εμφάνιση περιστατικών bullying στα σχολεία, σημείωσε ότι το υπουργείο παίρνει καλές πρακτικές από άλλες χώρες, ώστε να ενσωματωθούν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα, ανέφερε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά μία από τις νέες θεματικές, θα είναι και «ο σεβασμός στον ‘Αλλον». ‘Αλλη μία πρωτοβουλία του υπουργείου, είναι και η επανασύσταση της επιτροπής για τη σχολική βία, ως διακομματική, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα κόμματα.

Για το πρόγραμμα επισκέψεων αθλητών, ολυμπιονικών και προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού στα σχολεία, ώστε οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού, μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ο αθλητισμός είναι από τους πιο υγιείς χώρους», σημείωσε με τη σειρά της η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφεριάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. «Ο χώρος του αθλητισμού είναι εκείνος όπου μαθαίνεις να συνυπάρχεις με τον άλλον, μαθαίνεις να συνεργάζεσαι και να υπερασπίζεσαι τον διπλανό σου», επεσήμανε.

«Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χτίσουμε τείχη κατά των βίαιων πρακτικών», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Επίσης, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του ΚΜΟΠ και του υπουργείου Παιδείας, για την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, μέσω του προγράμματος LiveWithoutBullying.com, το ΚΜΟΠ βράβευσε προσωπικότητες, φορείς και εταιρείες που έχουν στηρίξει τις δράσεις του προγράμματος.

«Είναι τιμή και χαρά, που έδωσαν δύναμη στο όραμά μας», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΜΟΠ, Αντωνία Τορρένς, «να έχουν τα παιδιά το δικαίωμα να αισθάνονται ελεύθερα, να κοινωνικοποιούνται, να είναι μοναδικοί και να μην ντρέπονται για αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πλατφόρμα LiveWithoutBullying.com, παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη, δωρεάν και ανώνυμα, σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, από εθελοντές ψυχολόγους, οι οποίοι εκπαιδεύονται εξειδικευμένα από το ΚΜΟΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου, μέσω της πλατφόρμας ξεκινούν 2-3 νέες συνομιλίες την ημέρα, ένας αρκετά σημαντικός αριθμός.

«Η πλατφόρμα δεν αφορά μόνο τα παιδιά που εκφοβίζουν και εκφοβίζονται, αλλά όλα», σημείωσε η κ. Τορρένς, καθώς, όπως είπε, είναι εξίσου σημαντικό, τα παιδιά-παρατηρητές να έχουν τα εφόδια να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Μεταξύ των βραβευθέντων από το ΚΜΟΠ, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η αντιπεριφεριάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Παταουλίδου, ο πρόεδρος των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΗΕLEXPO Αναστάσιος Τζήκας, οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Κόσυβας και Αλέξανδρος Κόπτσης, αντίστοιχα, οι πρωταθλητές του EURO 2004 «LEGENDS 2004», αλλά και οι εταιρίες MYMARKET, Wyndham, EUROPALSO, INTERAMERICAN, SKAG, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αλλά και η καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Βασιλική Αρτινοπούλου.

Επιπλέον, τιμήθηκαν με έπαινο 60 προσωπικότητες, φορείς και εταιρίες, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Νίκος Υποφάντης, η συντονίστρια διευθύντρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα ELECTRA PALACE, τα DIVANI COLLECTION HOTELS, ο Μιχάλης Ζορπίδης, η AGAN, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η ETHELON, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, η INTERLIFE, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading και Αμαζόνων Μάικ Φουντεδάκης, η BRAVA, η ΜΕΒΓΑΛ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας Ιγνάτιος Καΐτεζίδης, η ΔΕΠΑ, ο Ant1, τα GOODY’S, η Minos EMI κά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ