today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Π.Σκουρλέτης: Συμφωνώ απολύτως με τον Α.Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας

Την απόλυτη συμφωνία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΊ ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «όταν λέμε ότι ο λαός ψήφισε για αυτή την κυβέρνηση, αυτομάτως δεν σημαίνει και με βάση τη Δημοκρατία μας ότι η κυβέρνηση έχει στο τσεπάκι όλες τις φανερές και τις θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες ή και τις αφανείς»,  εκφράζοντας την συμφωνία του με τη φράση του κ. Τσίπρα περί αρμών εξουσίας που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων.

Εξηγώντας τι εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας από την δεύτερη φορά αριστερά, είπε ότι χρειάζεται αξιοκρατία και νομιμότητα στην επιλογή προσώπων και όχι με ρεσάλτο.

Σε ερώτηση για την διαφωνία που φέρεται να έχει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τους λεγόμενους followers απάντησε ότι δεν έχει διαφωνήσει και πως δεν θα υπάρχουν μέλη δυο ταχυτήτων στο κόμμα. Εξήγησε πως τα νέα μέλη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εμφανιζόμενοι σε γραφεία του κόμματος και υπάρχει διάσταση απόψεων εάν αυτό μπορεί να γίνει την ημέρα των εκλογών κατευθείαν ή μεσα σε μια διαδικασία προσυνεδριακής συζήτησης.

«Εγώ υποστήριξα και πολλοί άλλοι, σχεδόν η μισή Κεντρική Επιτροπή ότι θα πρέπει να γίνει μέσα σε μια διαδικασία δημοκρατικής συζήτησης. Εκεί υπήρξε ουσιαστικά μια ψηφοφορία με δυο ισότιμα μπλοκ μέσα στην ΚΕ», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ