today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Ν.Μηταράκης: “Παγώνουν” για μια εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά

Το “πάγωμα” της επίταξης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων για μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η κίνηση αυτή γίνεται, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Βάζουμε τις επιτάξεις στο ψυγείο, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος, είπε ο κ. Μηταράκης, ενώ σε διάλογο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, κάλεσε κάτοικους και φορείς να συνεργαστούν για να ξεκινήσει ο διάλογος. «Δώστε μας εναλλακτικές», είπε χαρακτηριστικά.

Προέχει η ασφάλεια των νησιών, γι’ αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει η δημιουργία των κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, δήλωσε.

Οι ανοιχτές δομές στη Μορια στη ΒΙΑΛ και στο Βαθύ θα κλείσουν σημείωσε και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και η αντιπαράθεση.

Ο κ. Μηταράκης με ανάρτησή του στα social media αναφέρει σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Μια βδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά» δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών» προσθέτει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ